Voor elkaar en met elkaar.

Ons project gaat bijna beginnen.
Met ingang van deze week zetten wij iedere vrijdag een creatieve opdracht online via de website, facebook en instagram.

Je gaat aan de slag en stuurt ons foto’s van je werkstuk(ken). Online maken we ons eigen museum met deze foto’s. We zijn van plan om de kunstwerken op een later tijdstip ook daadwerkelijk te exposeren in het Museum van de Vrouw.

Iedereen mag en kan meedoen.
De meest creatieve inzendingen worden beloond met een kleine attentie.

Het zou fantastisch zijn als je deel neemt. Je bent creatief bezig en anderen kunnen genieten van wat je gemaakt hebt. Voor elkaar en met elkaar!

Benieuwd naar de eerste opdracht? Houd vrijdag onze kanalen in de gaten.

Ga naar ons Online Museum

Online Museum

Quarantaine Challenge 1 – Ontwerp een bevrijdingsjurk, -rok of broek

Gesloten maar toch toegankelijk en inspirerend, dat is wat uw museum en meerdere andere in het land kenmerkt. Het initiatief van het Museum van de Vrouw om in de huidige Corona crisis creatieve werkstukken te maken vind ik hartverwarmend.

Mijn creatie bestaat uit een speels geknutseld ontwerp voor een zonnig gele jurk. In de tekstrand staat de Latijnse uitdrukking : ‘Magna res Libertas’ te lezen, ofwel: ‘De belangrijkste zaak is de vrijheid’. Links beneden staat het woord vrijheid in meerdere talen: freedom, liberté, Freiheit, Libertad en Liberta.

De jurk met lange mouwen in een geschulpte vorm en met een zonnig gele ondergrond is versierd met vlaggetjes, rozenblaadjes, strikjes van groen naaigaren en een veelheid aan glitters als sierranden.

Mijn gedicht erbij:

VRIJHEID TE VIEREN
GELUK HERVINDEN
IN DAGEN WAARVAN
IEDER HOOPT DAT ZIJ

VRIJHEID IS NIET VANZELFSPREKEND
VRIJHEID IS EEN VERWORVEN GOED
VRIJHEID GEEFT LUCHT AAN HET LEVEN
VRIJHEID VOORBIJ AAN BEPERKINGEN

VRIJHEID IS HET LEVEN VIEREN IN HET GEWONE VAN ALLEDAG

Kleuren voor de bevrijding van Nederland.
Hart voor de zorg in deze tijd.

Beer voor de oproep om kinderen bezig te houden.

Ik heb een patroon gemaakt van een jumpsuit. De materialen zijn van echte bloemen, de Gerbera die staat voor trots en liefde.
Op de mouwen en borststuk Gerbera blaadjes op de broek de stampers van de Gerbera.

Een vrijheids korte broek. Voor mij is vrijheid: naar het strand gaan. Daarom een zomerbroekje. Het gebruik van restjes stof, zoals in 1945 geeft een opgeruimd gevoel en weer wat ruimte in de kast.

Quarantaine Challenge 2 – Herinneringsboekje

Pooh is voor mij vaak een beer die op een makkelijke manier iets zegt en tovert een glimlach op mijn gezicht.

Oranje. Rood wit blauw. Waren de kleuren.

Herinneringen worden elke dag opnieuw geboren. Soms zijn ze bitter zoals in deze Corona tijd. De herinneringen die ik verwerkt heb in dit herinneringsboekje zijn op een enkele na vrij vers, van vorig jaar. Het is een ode aan de vrouw, geïnspireerd door uw museum. Hierin figureren onder meer actrice Asta Nielsen , met een handgeschreven uitleg erbij en De dame met de camelia’s met een gedicht. Ook kinderen zijn present met hun heel eigen reacties.