Quarantaine Challenge #12 – Een mandje vol herinneringen

Steeds weer komt het onderwerp herinneringen terug. In onze tentoonstelling, in onze challenge-opdrachten en ook  in onze gesprekken/interviews. Herinneringen houden het verleden levend en willen we dan ook koesteren.

Een deel  van onze herinneringen leeft in ons hart en in ons hoofd, maar er zijn ook voorwerpen, die herinneringen oproepen. Foto’s, plaatjes, kleine voorwerpjes enz. We bewaren ze in doosjes, mapjes, enveloppen en in albums. Regelmatig (bij mij vooral als ik ga opruimen) komen we ze dan tegen en bekijken we ze weer. Dat zijn soms emotionele momenten, die leiden tot kleine glimlachjes en hier en daar een traan.

Om onze herinneringen meer zichtbaar te maken, kunnen we er een mandje mee maken. Het principe is eenvoudig. De meeste knutselaars zullen bekend zijn met DIY (lijm hiervoor is zelfs te koop bij de Action), maar het kan ook met verdunde houtlijm. Hiermee plak je de voorwerpjes (kleine plaatjes, foto’s, knoopjes e.d.) op een ballon of op een (van te voren) beschilderd doosje. Een laag vernis er over om te kostbare herinneringen te beschermen. De ballon doorprikken en klaar is je mandje of doosje.

Natuurlijk ontvangen wij graag een foto van je kunstwerk met je verhaal erbij via info@museumvandevrouw.nl.

Wij zijn heel benieuwd naar je kunstwerk.

Kerstchallenge

Kerstchallenge Kerstmis is het feest van de tradities en gebruiken. De kerstboom, kerstballen, de nachtdienst in de kerk, cadeautjes onder de kerstboom, waxinelichtjes en kaarsjes, op bezoek bij familie maar ook kerstshows [...]

Stemmen Quarantaine Challenges

Stem op jouw favoriete inzendingen Voor het Museum van de Vrouw zijn de bezoekers en lezers van onze digitale kanalen heel belangrijk. Daarom hebben we er ook voor gekozen bezoekers en lezers [...]