Mini-docu met herinneringen van Henk Hover online

Voor de tentoonstelling Stille Kracht heeft het Museum van de Vrouw in samenwerking met Henk Hover een mini-documentaire ontwikkeld. In deze bijzondere film deelt Henk herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog.

Hij vertelt – in het Limburgs dialect – verhalen, die hij heeft meegekregen van zijn ouders en grootouders. De verhalen spelen zich af in het Hingen en ze worden afgewisseld met beelden uit de tentoonstelling. De documentaire is gemaakt door Hugo van Ool.

Henk Hover werkt sinds 1998 als programmamaker bij L1 radio en TV. Hij is dagelijks te horen als presentator van het programma Plat-eweg op L1 radio. Hij is verder ook de vaste presentator van alle LVK-programma’s op L1 TV. Rode draad in zijn werk bij L1 vormt de (dialect-)muziek.

De mini-documentaire zou eigenlijk in oktober een feestelijke ‘première’ krijgen maar die is in verband met de coronamaatregelen afgelast. De tentoonstelling Stille Kracht, die vertelt over het dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog, is al het grootste deel van het jaar gesloten voor het publiek om dezelfde reden. Spijtig, zeker omdat 2020 geheel in het teken staat van ’75 jaar bevrijding’.

Er is echter ook goed nieuws. De mini-docu is vanaf nu online te bekijken. Zo kunt u alsnog veilig vanuit huis genieten van de verhalen van Henk en een indruk opdoen van de tentoonstelling.