Quarantaine Challenge #15 – Aan alles komt een einde

Alweer de laatste challenge in een rij van 15. Wij hebben ze iedere week met plezier gemaakt. We hebben ook steeds genoten van de leuke reacties en inzendingen. Altijd weer spannend. Vinden onze lezers het leuk? Is het duidelijk? En sturen ze wat in?

Gelukkig hebben we op al onze challenges reacties ontvangen. Op Facebook en Instagram zijn die op dit moment nogmaals te bewonderen. Straks hopen we ook alle inzendingen in het museum aan jullie te laten zien in onze vitrines op de begane grond.

Deze week zetten we je aan het denken. De vraag lijkt misschien eenvoudig maar is het ook weer niet. We zouden het fijn vinden als je deze week in één woord aan kunt geven wat vrijheid voor jou betekent.

We hebben de afgelopen maanden allemaal meegemaakt hoe het is als je niet zomaar alles kunt doen wat je normaal doet. Dat je thuis moet zitten, niet met vrienden af kunt spreken en niet kunt gaan en staan waar je wilt. In de Tweede Wereldoorlog was dat ook zo. Je moest je aan heel veel regels houden. Doen wat de bezetter of de bevrijder van je vroeg. Soms moeilijk, soms spannend maar vooral beknellend. Niet vrij in je doen en laten.

Zelf denk ik door de coronamaatregelen steeds vaker aan wat vrijheid voor mij betekent. Het eerste woord dat mij te binnen schiet, is warmte. De liefde voor familie en vrienden op afstand tonen kost mij moeite. Ik wil ze vasthouden, knuffelen en zo laten voelen wat zij voor mij betekenen.

Vorige week overleed de vader van een van mijn beste vrienden. Ik ging naar haar toe en trof haar eenzaam huilend in de kamer. Ik spreidde mijn armen en het was heerlijk om elkaar na zoveel maanden even te knuffelen. Verstandig was het natuurlijk niet, maar op sommige momenten kan je niet anders.

Wij zijn heel nieuwsgierig welk woord jou te binnen schiet als je denkt aan vrijheid. Natuurlijk mag je ook aangeven waarom juist dat woord opkomt. Altijd mooi en fijn om de gedachten van onze trouwe bezoekers te lezen. De inzending kan weer gestuurd worden naar info@museumvandevrouw.nl.

We wensen je heel veel succes bij deze laatste challenge-opdracht.

Vanaf volgende week kan er gestemd worden. De inzendingen met de meeste stemmen krijgen een kleine attentie. Daarover volgende week meer.

Kerstchallenge

Kerstchallenge Kerstmis is het feest van de tradities en gebruiken. De kerstboom, kerstballen, de nachtdienst in de kerk, cadeautjes onder de kerstboom, waxinelichtjes en kaarsjes, op bezoek bij familie maar ook kerstshows [...]

Stemmen Quarantaine Challenges

Stem op jouw favoriete inzendingen Voor het Museum van de Vrouw zijn de bezoekers en lezers van onze digitale kanalen heel belangrijk. Daarom hebben we er ook voor gekozen bezoekers en lezers [...]