Praktische informatie

Openingstijden

De reguliere openingstijden van het Museum van de Vrouw:

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 – 17:00 uur
Woensdag 10:00 – 17:00 uur
Donderdag 10:00 – 17:00 uur
Vrijdag 10:00 – 17:00 uur
Zaterdag 13:00 – 17:00 uur
Zondag 13:00 – 17:00 uur

Het Grand Café is geopend op de dagen en tijden, dat het museum open is.

Afwijkende openingstijden

14 maart – 31 augustus gesloten

Toegangsprijzen

Het Museum van de Vrouw heeft een wisselende tentoonstelling op de eerste verdieping en een permanente expositie in de vorm van het Wonderkabinet op de begane grond. De toegangsprijs voor de wisselende tentoonstelling is inclusief een bezoek aan het Wonderkabinet. Betalen met pinpas is mogelijk.

Tentoonstelling #Modegek

Volwassenen €5,00
Jongeren (tot 18 jaar) €2,50
Kinderen (tot 4 jaar) gratis
CJP, Studentenpas €1,00 korting
Vrienden van Mvdv gratis
Museumkaart gratis
Envida kaarthouders €3,50 p.p. *
Bewoners van zorgcentrum de Egthe €3,50 p.p.

* max. 2 personen per kaart

Let op: Met een Museumkaart bezoekt u het museum gratis. Wij rekenen geen toeslag voor onze tentoonstellingen. Reserveren voor een groep? Dit kan nu ook online!

Adres

Het Museum van de Vrouw ligt in de gemeente Echt-Susteren, het smalste stukje van Nederland. Het is gevestigd in het oude raadhuis van Echt, een beeldbepalend monumentaal pand in het centrum van het dorp, naast de St. Landricuskerk.

Bezoekadres

Museum van de Vrouw
Plats 1
6101 AP Echt

Route

Openbaar vervoer

Vanaf station Echt kunt u het Museum van de Vrouw te voet bereiken (18 min.) of met de bus (5 min.). Kijk op 9292 of Arriva Limburg voor actuele buslijnen en tijden.

Auto

Plan uw route.

Parkeren

Parkeren is gratis en kan rond de Sint Landricuskerk en het museum in de blauwe zones (max. 2 uur). In het centrum van Echt zijn meerdere parkeergelegenheden o.a. aan het Ursulinenplein (3 min. lopen).

Toegankelijkheid

Het gehele museum is toegankelijk voor (elektrische) rolstoelen en rollators. Alle verdiepingen zijn met een lift te bereiken. Er is ook een mindervalidentoilet aanwezig.

Huisregels

  • Paraplu’s en tassen die groter zijn dan A4-formaat mag u niet meenemen in de tentoonstellingsruimten. U kunt deze bij de entree afgeven.
  • Tijdens uw museumbezoek bent u van harte welkom in ons Grand Café. Eten en drinken is buiten het Grand Café niet toegestaan. Ook waterflesjes kunt u niet meenemen in het museum.
  • Foto’s maken in het museum is toegestaan, mits geen gebruik wordt gemaakt van lampen en flitsapparatuur die schadelijk zijn voor de museumobjecten. Warme led-verlichting is wel toegestaan.
  • (Huis)dieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van hulphonden.
  • Het museum is toegankelijk voor mensen met een rollator en mensen in een (elektrische) rolstoel. Het museum is niet toegankelijk voor scootmobielen.