Herinneringsboekje

Sommige mensen houden hun hele leven een dagboek bij, waarin ze opschrijven hoe zij het leven ervaren. Het wordt gevuld met herinneringen die ze niet willen vergeten, soms vergezeld van foto’s, krantenartikelen of andere plaatjes. Andere mensen houden alleen tijdens een speciale gebeurtenis een herinneringsboekje bij.

In onze tentoonstelling “Stille Kracht” zijn een aantal herinneringsboekjes uit de Tweede Wereldoorlog te zien. Sommige met brieven, andere in een schoolagenda. De oorlog had blijkbaar zo’n impact op de mens dat het maken van herinneringsboekjes en dagboeken gestimuleerd werd.

Ook nu leven we in een periode die veel invloed op ons heeft. Emotioneel maar ook qua sociale contacten en bewegingsvrijheid. Voor veel mensen kan dit een reden zijn om een boekje bij te gaan houden. Hierin kan natuurlijk informatie komen over de ervaringen in deze periode, maar het kan ook een boekje worden met herinneringen aan betere tijden, kleine tekeningen, gedichtjes, verhaaltjes en informatieve artikelen.

We nodigen je uit ook zo’n boekje te maken. Je bent volledig vrij om dit geheel naar jouw wens te doen. Je creativiteit en je gevoel zijn belangrijker dan al het andere. Er is geen goed of verkeerd.

Wij hopen natuurlijk weer foto’s van deze boekjes, met bijbehorende informatie te ontvangen via de e-mail op info@museumvandevrouw.nl.

De foto’s zullen we delen via onze gebruikelijke kanalen. Wij wensen je veel plezier met het maken van je eigen boekje.

Quarantaine Challenge #7 – Onderduiken

Quarantaine Challenge #7 - Onderduiken Onderduiken Tijdens de Tweede Wereldoorlog liepen groepen mensen, zoals Joden, Roma en Sinti, het risico gewoon te worden opgepakt. Daarom gingen mensen onderduiken. Ook leden van het verzet [...]

Quarantaine Challenge #5 – Poppy

Poppy (klaproos) - symbool voor gevallen soldaten De klaproos (papaver) wordt al sinds de Oudheid in verband gebracht met de dood. Door de slaapverwekkende bestanddelen stond de plant bij zowel de Grieken [...]

Quarantaine Challenge #4 – Oorlogskeuken

Oorlogskeuken Voedsel werd schaars zeker aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Om ervoor te zorgen dat iedereen aan voedsel kon komen, werden er voedselbonnen ingevoerd. Op 11 oktober 1939 was suiker [...]