Opdat wij niet vergeten

Er zijn verschillende manieren om iets te bewaren voor onze kinderen en kleinkinderen en te delen met anderen. Dit kan in de vorm van een boek, een lezing, foto’s, een schilderij, maar ook door voorwerpen te verzamelen of gedichten te schrijven.

Heel speciaal is als ook jongeren zich hiermee bezighouden. Zo hadden wij in januari een mini-expositie van Sjors Pfennings uit Montfort. Hij verzamelt alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft en kan er heel boeiend over vertellen. Tijdens een rondleiding vertelde hij, gekleed in een officieel uniform uit de Tweede Wereldoorlog, enthousiast het verhaal achter de voorwerpen.

Op 19 januari hadden wij Sarah Curfs te gast in ons museum. Zij schrijft gedichten (in het Nederlands en Engels) over de Tweede Wereldoorlog en draagt deze ook voor. Sarah en Sjors zijn nog geen 16 jaar oud.

Wij vragen ons af of er veel mensen zijn, die hun persoonlijke ervaringen op papier zetten. Ben jij zo iemand? Teken je gebeurtenissen uit je dagelijkse leven of speciale herinneringen op in een dagboek of schrijf je daarover korte verhalen of gedichten en wil je die met ons delen?

Zo ja, je kunt deze insturen naar info@museumvandevrouw.nl. De verhalen en/of gedichten worden opgenomen in ons online museum. Op een later tijdstip willen we graag alle inzendingen tentoonstellen in het Museum van de Vrouw.

Doe je mee?

Kerstchallenge

Kerstchallenge Kerstmis is het feest van de tradities en gebruiken. De kerstboom, kerstballen, de nachtdienst in de kerk, cadeautjes onder de kerstboom, waxinelichtjes en kaarsjes, op bezoek bij familie maar ook kerstshows [...]

Stemmen Quarantaine Challenges

Stem op jouw favoriete inzendingen Voor het Museum van de Vrouw zijn de bezoekers en lezers van onze digitale kanalen heel belangrijk. Daarom hebben we er ook voor gekozen bezoekers en lezers [...]