Opdat wij niet vergeten

Er zijn verschillende manieren om iets te bewaren voor onze kinderen en kleinkinderen en te delen met anderen. Dit kan in de vorm van een boek, een lezing, foto’s, een schilderij, maar ook door voorwerpen te verzamelen of gedichten te schrijven.

Heel speciaal is als ook jongeren zich hiermee bezighouden. Zo hadden wij in januari een mini-expositie van Sjors Pfennings uit Montfort. Hij verzamelt alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft en kan er heel boeiend over vertellen. Tijdens een rondleiding vertelde hij, gekleed in een officieel uniform uit de Tweede Wereldoorlog, enthousiast het verhaal achter de voorwerpen.

Op 19 januari hadden wij Sarah Curfs te gast in ons museum. Zij schrijft gedichten (in het Nederlands en Engels) over de Tweede Wereldoorlog en draagt deze ook voor. Sarah en Sjors zijn nog geen 16 jaar oud.

Wij vragen ons af of er veel mensen zijn, die hun persoonlijke ervaringen op papier zetten. Ben jij zo iemand? Teken je gebeurtenissen uit je dagelijkse leven of speciale herinneringen op in een dagboek of schrijf je daarover korte verhalen of gedichten en wil je die met ons delen?

Zo ja, je kunt deze insturen naar info@museumvandevrouw.nl. De verhalen en/of gedichten worden opgenomen in ons online museum. Op een later tijdstip willen we graag alle inzendingen tentoonstellen in het Museum van de Vrouw.

Doe je mee?

Quarantaine Challenge #7 – Onderduiken

Quarantaine Challenge #7 - Onderduiken Onderduiken Tijdens de Tweede Wereldoorlog liepen groepen mensen, zoals Joden, Roma en Sinti, het risico gewoon te worden opgepakt. Daarom gingen mensen onderduiken. Ook leden van het verzet [...]

Quarantaine Challenge #5 – Poppy

Poppy (klaproos) - symbool voor gevallen soldaten De klaproos (papaver) wordt al sinds de Oudheid in verband gebracht met de dood. Door de slaapverwekkende bestanddelen stond de plant bij zowel de Grieken [...]

Quarantaine Challenge #4 – Oorlogskeuken

Oorlogskeuken Voedsel werd schaars zeker aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Om ervoor te zorgen dat iedereen aan voedsel kon komen, werden er voedselbonnen ingevoerd. Op 11 oktober 1939 was suiker [...]