Gezellig met elkaar

In de Tweede Wereldoorlog zat de familie ’s avonds vaak rond de tafel. Er werden verhalen verteld maar ook spelletjes gespeeld of puzzels gemaakt. In de tentoonstelling Stille Kracht vind je ook speciale oorlogsspellen, zoals het bordspel “dapper en flink met Hinkepink” of de puzzel met de 7 hondjes, waarbij de hondjes de leiders van de 7 grote landen voorstellen (de Bulldog stelt natuurlijk Churchill voor).

Ook in de Coronatijd worden de spelletjes weer uit de kast gehaald. Zelf heb ik het spel “Ticket to Ride” ontdekt. Ik speel het op een eenvoudige manier met mijn kleinzoon – met aangepaste spelregels – en op de “zo hoort het eigenlijk” manier met een vriendin (op 1 ½ meter afstand van elkaar).

We zijn benieuwd of jij ook spelletjes herontdekt hebt of dat je herinneringen hebt aan spelletjes uit de oorlog. Misschien heb je zelf wel een spel gemaakt of nieuwe regels verzonnen bij een bestaand spel.

Je kunt je verhaal, het liefst met een foto, sturen naar info@museumvandevrouw.nl.

De inzendingen worden geplaatst op onze bekende kanalen en later in het Museum van de Vrouw tentoongesteld.

Kerstchallenge

Kerstchallenge Kerstmis is het feest van de tradities en gebruiken. De kerstboom, kerstballen, de nachtdienst in de kerk, cadeautjes onder de kerstboom, waxinelichtjes en kaarsjes, op bezoek bij familie maar ook kerstshows [...]

Stemmen Quarantaine Challenges

Stem op jouw favoriete inzendingen Voor het Museum van de Vrouw zijn de bezoekers en lezers van onze digitale kanalen heel belangrijk. Daarom hebben we er ook voor gekozen bezoekers en lezers [...]