Geniet van wat het museum te bieden heeft vanaf uw bank!

Nu we met z’n allen nog meer aan huis gebonden zijn en een wandeling een uitstapje is, verlangen we soms naar een bezoek aan een theater, de bioscoop of een museum. Dat is op het moment niet mogelijk. Sinds het begin van de corona-ontwikkelingen probeert het Museum van de Vrouw op diverse manieren een stukje museum bij u thuis te brengen. In dit artikel vindt u een overzicht van enkele publicaties om van te genieten vanuit uw huis. Veel plezier!

‘Zorgen voor elkaar, samen sterk’

Werd er voor onze zorgmedewerkers bij de eerste coronagolf nog geapplaudisseerd op straat, werden zij bedolven onder bloemen, chocolade en cadeautjes, nu is het stil en worden zij soms zelfs bedreigd door cliënten en hun familie.

In de nieuwe blog gaan we in gesprek met Margaret en Judie Schmitz. Moeder en dochter zijn allebei werkzaam in de zorg. Margaret werkt bij zorgcentrum De Ark (hospice) terwijl Judie werkzaam is op de corona-afdeling in het Laurentiusziekenhuis in Roermond.

U leest over hun ervaringen en perspectieven tijdens deze uitzonderlijke periode in de blog.

Raad je mee?

Het museum heeft een uitgebreide collectie. Veel voorwerpen zijn voor de meesten van ons goed herkenbaar. Oma gebruikte het, moeder had het of we kennen het gewoon, omdat we het zelf gebruiken. Echter, het museum heeft ook veel objecten in bezit die we niet direct herkennen. Graag willen we u meenemen naar dit deel van onze collectie. Iedere twee weken plaatsen we een bijzonder voorwerp en u mag aangeven wat u denkt dat het is! Inmiddels zijn er al twee objecten gepubliceerd. Benieuwd naar deze voorwerpen? Het antwoord en beschrijving zijn al bekend!

Een kijkje achter de schermen

Wist u dat u het museum ook kunt bewonderen nu we gesloten zijn? We geven u graag een digitaal kijkje in onze tentoonstelling én achter de schermen! In vijf korte video’s nemen de gidsen Marlies en Miriam u mee door onze tentoonstelling Stille Kracht, het Wonderkabinet én ze geven een exclusieve rondleiding door het kledingdepot!

Henk Hover deelt WOII herinneringen

Heeft u de mini-docu met Henk Hover al bekeken? Henk vertelt in het Limburgs dialect over de Tweede Wereldoorlog, verhalen die hij heeft gehoord van zijn ouders en grootouders. Zij woonden in het Hingen, waar de oorlog relatief rustig voorbij ging. Toch maakten zij van alles mee bijvoorbeeld luchtalarm, schuilen, evacuatie. Henk Hover is o.a. bekend van het L1 programma Plat-eweg.