Het museum op locatie (MOL).

17-08-2020

Een bezoek aan het Museum van de Vrouw is voor veel mensen een leuk uitje. Soms maakt de gezondheid zo’n uitstapje echter onmogelijk. Voor die groep mensen heeft het Museum van de Vrouw een alternatief: het Museum op locatie. In deze blog leest u meer over dit initiatief.

Als u niet in de gelegenheid bent om het Museum van de Vrouw te bezoeken dan bieden wij de mogelijkheid naar u toe te komen. Deze service is met name in het leven geroepen om mensen in zorgcentra en verpleeghuizen ook te laten genieten van onze museumschatten.

“We laten niet alleen voorwerpen zien maar we proberen alle zintuigen van de bewoners te prikkelen.”

Hoe werkt het Museum op locatie en wat kunt u van ons verwachten?

Via het algemene e-mailadres info@museumvandevrouw.nl neemt u contact met ons op. U ontvangt een formulier met vragen om duidelijk te krijgen om wat voor een groep het gaat. Dit is nodig om ons bezoek geheel op maat aan te kunnen bieden.

Op de geplande dag zijn we, met minimaal twee personen, een half uur van tevoren op de afgesproken plaats aanwezig om kennis te maken en de spullen klaar te zetten. Vaak zitten de bewoners dan al klaar en genieten van de bezigheden van onze medewerkers. Deze maken dan ook gelijk een praatje met de bewoners en laten al wat kleine voorwerpen zien.

Een bezoek van ons duurt meestal 1 ½ uur of zo lang als de bewoners het leuk vinden en/of vol kunnen houden. We laten niet alleen voorwerpen zien maar we proberen alle zintuigen van de bewoners te prikkelen. Dus niet alleen kijken maar ook voelen, ruiken, proeven en ook met elkaar zingen en kleine spelletjes spelen. Het programma wordt volledig op maat gemaakt op het niveau van de bewoners. Vandaar dat de voorbereiding zo belangrijk is.

Een bezoek wordt veelal geheel op maat gemaakt. De koffer wordt dan ook altijd rijkelijk gevuld met interessante voorwerpen en verhalen.
Bron: Museum van de Vrouw

De thema’s van ons bezoek kunnen verschillen. De ene keer gaan we in op de seizoenen, de maanden, een andere keer bieden we een eigen versie van onze jaarlijks wisselende expositie aan (op dit moment het dagelijks leven ten tijde van de Tweede Wereldoorlog). Ook in het thema heeft u, als degene die deze activiteit boekt, inspraak. In november wordt bijvoorbeeld vaak gevraagd of we over Sinterklaas of over de kerst willen vertellen. In het voorjaar is de grote schoonmaak regelmatig het onderwerp, terwijl dat in het najaar de inmaak e.d. is. Nogmaals, in overleg is er heel veel mogelijk.

Natuurlijk brengt een bezoek van ons Museum op Locatie kosten met zich mee. Die hebben niet alleen betrekking op de voorbereiding maar er komen ook minimaal twee medewerkers van ons die middag naar u toe om de bewoners een leuke middag te bezorgen. Voor een eenmalig bezoek rekenen we 75 euro. Boek je gelijk een passe-partout (5 bezoeken), dan betaal je 65 euro per bezoek. Reiskosten worden alleen in rekening gebracht als de locatie meer dan 35 km verwijderd is van het Museum van de Vrouw.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u die altijd stellen via bovengenoemd e-mailadres.

Wij vinden het leuk om op bezoek te komen.