Toneelstuk ‘De Vagina Monologen’ te zien in het Museum van de Vrouw

Het veelbesproken toneelstuk ‘De Vagina Monologen’ is zaterdag 2 december eenmalig te zien in het Museum van de Vrouw in Echt in een uitvoering van PAKhuis Toneel.

De Amerikaanse auteur V (voorheen Eve Ensler) interviewde vele vrouwen over hun vagina. Deze interviews heeft zij gebruikt voor een toneelvoorstelling.

Voor vele vrouwen bleek de vagina letterlijk een schaamstreek. Maar als vrouwen eenmaal begonnen te praten waren ze niet meer te stoppen. De vagina als onbekend terrein, als plek van genot en plezier, als object van geweld en als bron van nieuw leven. De Vaginamonologen maken bespreekbaar wat voor veel mensen onbespreekbaar is. Alle gêne wordt opzijgezet. De verhalen raken al je emoties, ze zijn hilarisch, confronterend, humoristisch, ongemakkelijk en ontroerend.

Niets blijft in het stuk onbesproken en het roept vrouwen op trotser te zijn op hun vagina, en daarmee op zichzelf. Een universeel en nog steeds actueel thema.

De regie is onder leiding van Joop Omloo. Vormgeving door Laura Somers. Acteurs: Mayke Boots, Hanneke Wessels, Diana Gosselaar, Irene Ermens, Lenny van Motman, Anna Janssen, Eline Willaert.

Mede door het expliciete taalgebruik wordt een leeftijdsgrens van 16 jaar geadviseerd. De voorstelling begint om 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:30 uur. Tickets kosten 10 euro en zijn enkel verkrijgbaar via onze website.

Toneelstuk de Vaginamonologen