Museumschatten

08-04-2021

Het Museum van de Vrouw heeft nog steeds zijn deuren gesloten. Bezoekers mogen we helaas niet ontvangen en ook de vrijwilligers en de medewerkers mogen het gebouw niet in en werken al maanden thuis.

Voor onze trouwe bezoekers bedenken we steeds weer nieuwigheden om van huis uit te kunnen meegenieten van wat het museum te bieden heeft. Zo waren er tijdens de eerste lockdown de challenges. Veel mooie, leuke en ontroerende reacties hebben we daar op gekregen. Sinds januari plaatsen we iedere twee weken een voorwerp uit onze collectie online in “Raad het voorwerp” en verzoeken u als bezoeker om ons te vertellen wat u denkt dat het is. Sommige voorwerpen zijn makkelijk te raden, andere een stuk moeilijker. Het leukste is eigenlijk dat je gewoon je fantasie mag gebruiken en op mag schrijven wat je ervan vindt.

Bron: archief Museum van de Vrouw

Ook hebben we filmpjes gemaakt in onze tentoonstelling. Vrijwilligers, onze rondleiders, nemen u mee door Stille Kracht en vertellen het verhaal van het dagelijks leven ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Ook is er een mini-documentaire met de ouders van Henk Hover in de hoofdrol. Henk vertelt in ons museum over de oorlogsherinneringen van zijn ouders. Soms zijn de verhalen grappig, soms herkenbaar, maar vooral menselijk en ontroerend.

Sinds kort hebben we ook bij izi.travel een rondleiding door onze expositie. Onze medewerkers vertellen verhalen, terwijl zij door de expositieruimte lopen. Hugo van Ool, onze trouwe fotograaf en filmmaker, heeft er weer iets moois van gemaakt. Verder zijn er natuurlijk deze blogs. Iedere 2 weken proberen we u iets interessants te vertellen over het museum, over de expositie, de collectie of over de vrijwilligers. Soms is het een persoonlijk verhaal, een andere keer nemen we u mee naar een (bijna) vergeten gebeurtenis.

“Vandaag introduceren wij ons allernieuwste initiatief “Museumschatten”.”

Vandaag introduceren wij ons allernieuwste initiatief “Museumschatten”. De rubriek zal 19 april online komen ter gelegenheid van de Museumweek. In deze rubriek laten we u bijzondere voorwerpen uit onze collectie zien. De ene keer een kostbaar voorwerp, de andere keer een voorwerp met een interessant verhaal. Telkens leer je weer wat nieuws. Niet alleen over onze collectie, maar vooral over het gebruik van de voorwerpen.

We tonen u om te beginnen een vijftal objecten. Iedere twee weken komt er een nieuw voorwerp bij. Wij hopen dat u van deze nieuwe rubriek gaat genieten. Laat gerust een reactie achter.