Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Mini-expositie “Ode aan een onzichtbare generatie”

28 juni 2019 12:00 2 augustus 2019 19:00

In het Museum van de Vrouw zijn vanaf 28 juni werken van beeldend kunstenares Irma Frijlink tentoongesteld. Irma is van huis uit een textielkunstenaar en maakt twee- en driedimensionaal werk met textiele componenten. Zij laat zich inspireren door het leven om haar heen. Wat gebeurt er in een mensenleven? Hoe gaat men daarmee om? Dat intrigeert haar en zet zij om in beeldtaal.

Voor het project “Ode aan een onzichtbare generatie” interviewde Irma 75 vrouwen, die moesten stoppen met werken op het moment dat ze gingen trouwen. Dit was tot ver in de jaren 50 sociaal en wettelijk de norm voor vrouwen.

Irma raakte geïntrigeerd door deze ‘vergeten’ generatie en wilde graag weten hoe het leven van deze vrouwen was verlopen. Hun verhalen zijn samen met hun portretten vereeuwigd op (oude) zakdoeken, omdat een zakdoek een voorwerp is dat iedere vrouw altijd bij zich had. Lief en leed zat in zo’n klein lapje stof.

Het werk van Irma is in diverse galeries en kunstuitlenen te koop in het binnen- en buitenland en opgenomen in de collectie van CODA museum in Apeldoorn, Haegeumgang Theme Museum in Geoje, Zuid-Korea. Tevens in particuliere collecties.

De expo is tot en met vrijdag 2 augustus tijdens de reguliere openingstijden van het museum gratis te bezoeken