Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lokale kunst – Ria Geene-Rutten

20 augustus 2019 10:00 18 september 2019 19:00

Tot en met 18 september exposeert Ria Geene-Rutten een twintigtal werken in ons museum. We bieden kunstenaressen uit Echt en omgeving de mogelijkheid hun werk aan het publiek te laten zien. De kunstwerken zullen een zestal weken tentoongesteld worden.

Sinds de start van het initiatief in 2017 was in het museum werk van diverse lokale kunstenaressen, met elk hun eigen unieke discipline of stijl, te bewonderen. De komende periode zal in het teken staan van Ria Geene-Rutten uit Echt. In de schilderijen van Ria staat vaak de mens centraal. Begin jaren 90 volgde zij een opleiding in portret tekenen. Dat is in veel van haar schilderijen terug te zien. Haar werk is zeer natuurgetrouw. Het liefst schildert ze bestaande foto’s na. “Ik schilder gewoon wat ik mooi vind, niet wat in is, of modern.” Ria schildert in eerste instantie met acryl en maakt het schilderstuk af met olieverf.

De werken van Ria Geene-Rutten zijn tot en met 18 september gratis te bekijken tijdens de reguliere openingstijden van het museum.

Mocht u het ook leuk vinden om uw werk te presenteren aan een groot publiek, neem dan contact met ons per e-mail (pr@museumvandevrouw.nl). Ook kinderen zijn welkom. Natuurlijk moet uw werk wel een bepaalde kwaliteit hebben. Wij zullen, nadat u contact met ons hebt opgenomen, een afspraak maken en bekijken of en wanneer uw werk gepresenteerd kan worden.