Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vilten – bloem maken

18 september 2019 21:30 19 september 2019 00:00

Op woensdag 18 september 2019 verzorgt Marjon Verhoeven een workshop van 2 ½ uur, waarin we de beginselen van het vilten leren. Na een korte uitleg over vilten ga je zelf aan de slag. We gaan met elkaar een mooie bloem maken die we kunnen gebruiken op onze kleding.

Marjon is van jongs af aan graag creatief bezig. Van zelf kleding maken tot meubels maken, klussen in huis, etc. Een logische stap was dan ook om na de middelbare school de lerarenopleiding in Sittard te gaan volgen en een bevoegdheid te halen voor de vakken tekenen en handvaardigheid. Daarna werkte ze in de grafische sector. In 2004 ging Marjon in Roermond de Pabo volgen. Vanaf toen is ze als vervanger werkzaam in het basisonderwijs. Met als achterliggende gedachte: in de toekomst een droombaan als vakleerkracht tekenen, handvaardigheid en textiele vormgeving op een basisschool

Marjon Verhoeven vertelt:

In 2010 heb ik kennis gemaakt met het vilten. Een oude techniek om van losse wolvezels een samenhangend geheel, een stof, te maken. Sindsdien ben ik er veel mee bezig. De eerste twee jaar heb ik een cursus gevolgd waarin veel technieken op een gedegen manier aangeboden werden. Nu volg ik af en toe een workshop en experimenteer ik om een nieuwe techniek te leren. Het vilten werkt verslavend!

De kosten voor deze workshop zijn 7,50 euro. Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Zelf meebrengen: handdoek en plastic draagtas.

 

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor deze activiteit.