#Modegek

Als je vanuit je comfortabele stoel online een nieuwe outfit shopt, realiseer je je niet wat er in anderhalve eeuw veranderd is in de wereld van de mode. Tot ver in de 19e eeuw bestond mode alleen voor de aristocratie. Exclusieve kleding, in opdracht en op maat gemaakt. Niet zoals nu, vandaag besteld, morgenvroeg geleverd.

De tentoonstelling #Modegek belicht in vogelvlucht 150 jaar westerse modegeschiedenis en geeft een overzicht van de trends in de mode van 1850 tot nu. Geen extravagante haute couture, maar wel kleding en accessoires uit de eigen collectie, veelal gedragen door vrouwen uit onze regio.

Het overzicht laat een sterke verandering van het vrouwbeeld zien. De onzelfstandige en afhankelijke burgervrouw uit 1850 bestaat niet meer. Haar positie staat in fel contrast met de plaats van de vrouw in 2019. De vrouw van nu laat zich niet in een rijgkorset persen. Ze is zelfstandig en onafhankelijk en maakt haar eigen keuzes. Iets waar de mode industrie met sales en hashtags gretig op in speelt. Zijn we werkelijk ongebonden of is dat een illusie?

Reserveer online

Audiotour

Ervaar de tentoonstelling #Modegek op een unieke manier met de gratis audio-tour op uw eigen mobiele telefoon. De tour is ingesproken door Henk Hover, bekend van het tv-programma ‘L1mbo top 10’ en zijn dagelijkse radio-programma ‘Plat-eweg’ op de Limburgse omroep L1. Laat u meenemen in 150 jaar modegeschiedenis met toepasselijke muziekstukken en interessante achtergrondinformatie.

U kunt uw eigen koptelefoon of oordopjes gebruiken, maar u kunt tegen een kleine borgsom ook een koptelefoon lenen in onze museumwinkel.

U kunt de ‘izi.Travel: Audioreisgids’ app gratis installeren via de app-store. De audio-tour is ook online te beluisteren.

Naar audiotour
modegek-museum-van-de-vrouw