Nu te zien

Wisselexpositie

Criminele vrouwen?

01 maart t/m 03 november 2024

Vaak denken we uitsluitend aan mannen bij misdrijven als mishandeling, moord, bankroof en oplichting. Maar is dat wel terecht? Bestaan er geen zware vrouwen, linke meiden en bad girls? Natuurlijk bestaan die! Waarom denken we dan van niet? Zijn vrouwen simpelweg gewiekster en worden ze minder snel gepakt? Of zijn vrouwen braver en zijn het toch echt de mannen die vaker het criminele pad op gaan?

Wisselexpositie

Anders kijken

01 maart t/m 28 juli 2024

De tentoonstelling “Anders kijken. Draagbare kunst door Hinke Luiten” toont kleding en accessoires van bijzondere materialen en is een selectie van 25 jaar werk.

Wonderkabinet Vaste Tentoonstelling Museum van de Vrouw
Vaste tentoontelling

Wonderkabinet

In een permanente tentoonstelling worden bijzondere voorwerpen uit de gemeentegeschiedenis van Echt-Susteren gepresenteerd.

Archief

Wisselexpositie

Op z’n Zondags

25 augustus t/m 12 oktober 2023

Onze manier van leven is in de laatste eeuw drastisch veranderd. Familie, huishouden, werk, vrijetijdsbesteding, ons dagelijks leven is niet te vergelijken met vroeger. Het ouderwetse gezinsleven met de zondag als hoogtepunt van de week is verdwenen.

Lokale kunst

Cris Vries

01 september t/m 13 oktober 2023

Cris Vries exposeert in de grote zaal en het Grand Café met kunstwerken die een verhaal over de vrouw vertellen. Het verhaal gaat over dramatiek, nieuwsgierigheid, de mystiek, filosofie, of de kracht van de vrouw.

Wisselexpositie

ZomerExpo

09 juli t/m 14 september 2023

Acht kunstenaars laten gedurende de zomermaanden hun werk zien.
De veelzijdige uitingsvormen hebben één gemeenschappelijke noemer die de expositie boven de gemiddelde willekeurige groepsexpositie van professionele kunstenaars laat uitstijgen: het DNA van ‘De Vrouw’ is onmiskenbaar overal op deze expositie aanwezig.

Lokale kunst

Helmuth Op het Veld

14 juli t/m 25 augustus

Van 14 juli 2023 tot en met 25 augustus 2023 exposeert Helmuth Op het Veld in de grote zaal en het Grand Café schilderijen.
Helmuth begon in 2014 met schilderen.

Afrika in Beeld Wisselexpositie Museum van de Vrouw
Lokale kunst

Afrika in Beeld

30 juli t/m 30 juli 2023

De tentoonstelling ‘Afrika in Beeld’ in het Museum van de Vrouw neemt je mee naar de sprekende cultuur van Afrika. Bijzondere beeldtaal, groot vakmanschap en eeuwen aan tradities.

Lokale kunst

Marlie Verboeket

27 mei t/m 7 juli 2023

Van 26 mei tot en met 7 juli 2023 exposeert Marlie Verboeket in de grote zaal en het Grand Café schilderijen. Marlie Verboeket is geboren in Linne en woont nu in Melick.

Wisselexpositie

Et Dieu créa la Femme EN PLUS

16 april t/m 2 juli 2023

Negen nieuwe Limburgse kunstenaars geven vorm aan de expositie ‘Et Dieu créa la Femme EN PLUS’ in het Museum van de Vrouw in Echt.

Wisselexpositie

Nous sommes ici

03 maart t/m 31 maart 2023

Deze “NOUS” zijn drie beeldend kunstenaars uit de Euregio. Gabriële M.Corsten (D) Mia Meijers (Nl) en Monika Petschnigg (D) zijn alledrie lid van dreieck.triangle.driehoek, een euregionale kunstenaarsgroep.

In de maand maart, rond Internationale Vrouwendag, zijn het deze drie vrouwen, die met uiteenlopende werken hun perspectieven laten zien op vrouw, maatschappelijke vraagstukken en natuur.

Tentoonstelling Gruuets
Wisselexpositie

Gruuets

13 februari t/m 30 december 2022

Gruuets is een tentoonstelling over de gemeente Echt-Susteren. Met collages van foto’s en video’s, verhalen, gedichten en voorwerpen brengen de Heemkundekring Echter Landj, de stichting Dr. Edith Stein, Veldeke Krink Echt, de Fotokring Echt en het Museum van de Vrouw een ode aan het smalste stukje Nederland.