Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lokale kunst – Catharina van Ameijde

3 oktober 2019 12:00 13 november 2019 18:00

Vanaf 3 oktober tot en met 13 november 2019 zijn in het Museum van de Vrouw een twintigtal werken te zien van Catharina van Ameijde.

Catharina is een in Rotterdam geboren schippersdochter die haar middelbare school in Dordrecht en Maasbracht doorloopt. Van kinds af aan ontwikkelt zij een passie voor tekenen en schilderen. In 2010 blaast ze die passie nieuw leven in en in de 3 daarop volgende jaren breidt ze haar kennis uit door het volgen van cursussen in compositie, perspectief en aquarelleren. In 2013 treedt ze voor het eerst met haar werk naar buiten.

Haar vele reizen en de foto’s die ze daarvan meebracht vormen een inspiratiebron voor haar werken. Maar ook Hollandse luchten, zeegezichten en landschappen in olieverf zijn typerend voor haar werk. Ook kleurrijke bloemen worden met acrylverf op het doek tot leven gebracht. Door acrylverf met andere materialen te combineren komt zij tot zeer verrassende resultaten. Haar werk is figuratief/ realistisch.

De expositie is tijdens de openingstijden van het museum gratis te bezoeken.

Het Museum van de Vrouw biedt kunstenaressen uit Echt en omgeving de mogelijkheid hun werk te exposeren in het museum. Mocht u het ook leuk vinden om uw werk te presenteren aan een groot publiek, neem dan contact met ons op.

Meer informatie?

Klik hier voor meer informatie over Lokale Kunst in het Museum van de Vrouw.