Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing – Tegenwind: vrouwen in detentie

4 september 19:30 21:30

Stap binnen in de wereld van de vrouwengevangenis. Deze fascinerende lezing biedt een inkijkje in het leven binnen de muren van vrouwengevangenis PI (Penitentiaire Inrichting) Ter Peel in Evertsoord.

Laat je informeren over het reilen en zeilen in de gevangenis, het dagelijks leven van de vrouwen die hier verblijven en verbaas je over de verscheidenheid aan delicten die zij hebben gepleegd. Van nationale tot internationale achtergronden, elk verhaal is uniek en intrigerend. Hoe houden de vrouwen zich staande in een omgeving die vaak als meedogenloos wordt beschouwd? Wat houdt een inkomstenprocedure in en hoe vullen zij hun dagen? Ontdek welke verwachtingen er op hen rusten en hoe het personeel omgaat met de complexe dynamiek. Deze lezing sluit aan bij de huidige tentoonstelling Criminele Vrouwen?

Of je nu geïnteresseerd bent in de menselijke psyche, het gevangeniswezen of gewoonweg nieuwsgierig bent naar dit onderwerp, deze lezing belooft een boeiende en verhelderende ervaring te worden. Kom en laat je verrassen door de verhalen die schuilen achter de gevangenismuren.

Over de spreker

Sjaak Bekx werkte jarenlang in de vrouwengevangenis Ter Peel (Evertsoord)en is recent met pensioen. Hij was penitentiaire inrichtingswerker (PIW) en kwam dagelijks in contact met de gedetineerde vrouwen. Hij gaf regelmatig rondleidingen en vertelde daarbij graag over zijn werk. Nu komt hij naar Echt toe om zijn verhaal te delen.

19:30-20:30 Lezing (zonder pauze) – Hierna: vragenronde / nazit
De entreeprijs bedraagt €10,00 incl. koffie/thee.

Aanmelden

Reserveren kan tot 2 september via het formulier. Doe dit tijdig, het aantal plaatsen is beperkt. 

    Velden met een * zijn verplicht.

    Let op: Uw reservering is direct definitief indien u van ons geen tegenbericht heeft ontvangen.