Laden Evenementen

« Alle Evenementen

’Lekker loestere’ avond

24 maart 2022 19:30 22:00

Op donderdag 24 maart bent u van harte welkom in het Museum van de Vrouw voor een ontspannen en gevarieerde avond ‘lekker loestere’ in het kader van de tentoonstelling Gruuets.

Marjo Jaski-Verheesen vertelt loesterverhaole, zanggroep Amami brengt hun favoriete liedjes ten gehore en rondleiders geven u achtergrondinformatie bij de tentoonstelling Gruuets, die deze avond te bezoeken is.

Marjo Jaski heeft tot haar 22ste in Echt gewoond en komt nog altijd graag naar haar geboortedorp terug. Ze heeft een grote liefde voor de Nederlandse taal en cultuur maar vindt het ook heel belangrijk dat de Limburgse taal behouden blijft. Sinds het begin van de Corona-tijd spreekt zij voor de website van Veldeke krink Ech wekelijks een verhaal in het Limburgs in. Voor deze avond heeft zij toepasselijke verhalen geselecteerd.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door vocaal ensemble Amami. Het ensemble komt uit Sint Joost. Amami is in september 2018 opgericht op initiatief van pastoor Kanke en bestaat uit Aggi Smeets, Magna Bedaf en Mia van Buggenum. De dames staan onder leiding van Veronika Peerboom-Chujanova.

De unieke tentoonstelling “Gruuets” gaat over de gemeente Echt-Susteren met haar karakteristieke dorpen, afwisselende natuur, rijke lokale historie en recreatieve mogelijkheden. Met collages van foto’s en video’s, verhalen, gedichten en voorwerpen wordt een ode gebracht aan de gemeente.

Het programma begint om 19.30 uur. Einde 22.00 uur. De kosten voor deze avond zijn 5,00 euro. Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar.