Laden Evenementen

« Alle Evenementen

about me – about you

24 februari 2022 31 mei 2022

De euregionale kunstenaarsgroep dreieck.triangle.driehoek exposeert in ons museum. In de vitrines en in het Grand Cafe staan werken, die gemaakt zijn in het kader van Internationale Vrouwendag 2022. Als titel voor de tentoonstelling is gekozen voor „about me – about you”.

Deze titel kan breed worden opgevat. Het gaat over vrouwen die met elkaar praten over hun situaties en ervaringen, over problemen, succes, crises, maar ook over gelijke kansen, onafhankelijkheid, eigen keuzes kunnen maken, autonomie, enz.

Het gaat over de vrouw/me en de man/you, over relaties, saamhorigheid, over met of tegen elkaar, macht en onrecht en de vraag of genderverschillen in de toekomst kunnen worden overbrugd. Hiermee komt ook het Nederlandse thema voor Internationale Vrouwendag in beeld: emanciperen doe je samen. De kunstenaars van dreieck.triangle.driehoek en alle andere deelnemende kunstenaars hebben in hun leven ook te maken met dit thema en belichten het vanuit verschillende perspectieven in hun kunst, in schilderijen en beelden, in collages, 3Dobjecten, textiel of grafisch werk. En ze laten daarin zien waar ze aan denken: me of you en alles daartussenin.

deelnemende kunstenaars van Dreieck.Triangle.Dreieck. :

Layali Alawad . Ulla Amberg . Anne Benezeder . Teresa Canovas . Gabriele M. Corsten . UTA Göbel-Groß . Dorine Hulshof .

GiK Gisela Klaßen . Gertrude Kraft . Doris Kühne . Mia Meijers . Guusje van Noorden . Sylvie van Oosterhout . Monika Petschnigg

TARA Tanja Rauschtenberger . Susanna Soro-Weigand . Mirjana Stein-Arsic . Marlou Vossen . Hanne Werhan . Christel Wermuth, Anita Werner .