Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Gratis rondleiding ‘Criminele vrouwen?’

30 maart 14:00 15:30

Van 30 maart tot en met 5 april is het Nationale Museumweek, een week vol activiteiten in musea door het hele land. Het Museum van de Vrouw biedt op zaterdag 30 maart een gratis rondleiding aan door de tentoonstelling “Criminele vrouwen?”.

De gids weet boeiend te vertellen en een rondleiding voegt beslist iets toe aan uw bezoek. De rondleidingen starten om 14 en 15 uur en zijn gratis bij aankoop van een ticket voor het museum. Aanmelden kan via de website. Vol = vol. De museumentree voor volwassenen bedraagt 8 euro.

De tentoonstelling “Criminele vrouwen?” schetst, aan de hand van de levens van een aantal Nederlandse criminele vrouwen, hoe dun het lijntje is tussen criminaliteit en een ‘gewoon’ bestaan. Maar ook hoe ver criminele vrouwen kunnen gaan. En hoe belangrijk het is om vanuit een genderperspectief naar de aanpak van (georganiseerde) criminaliteit te blijven kijken.

Museumkaarthouders mogen in de Museumweek hun pas uitlenen aan iemand die ze kennen. Er wordt niet gecontroleerd welke naam er op de kaart staat.

Aanmelden

    Velden met een * zijn verplicht.

    Let op: Uw reservering is direct definitief indien u van ons geen tegenbericht heeft ontvangen.