Wisselexpositie

Nous sommes ici

Drie vrouwen van de Euregionale kunstenaarsgroep ‘Dreieck-triangle-driehoek’exposeren van 3 tot en met 31 maart 2023 in het Museum van de Vrouw. De expositie vindt plaats in het kader van Internationale Vrouwendag.

Deelnemende kunstenaars zijn Gabriele M. Corsten (Aken), Mia Meijers (Maastricht) en Monika Petschnigg (Aken). In het Grand Café en de grote zaal op de begane grond zijn collages, textielobjecten en schilderijen van hun hand te zien.

Internationale Vrouwendag besteedt elk jaar aandacht aan de plaats van de vrouw in de samenleving. Ook de werken van de drie vrouwen hebben dit thema. De expositie draagt daarom ook de titel Nous sommes ici.

Op woensdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, is er van 14.00 tot 15.30 uur een collage-art workshop ‘Je bent je eigen muze’ Met verschillende materialen wordt gewerkt op een ondergrond van papier. Knippen, scheuren, plakken, eventueel naaien, kleuren met potlood, stift of krijt, zo maakt ieder zijn eigen kunstwerk(je). Deelname is gratis met entreeticket. Aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst.

“In de maand maart zijn het deze drie vrouwen, die met uiteenlopende werken hun perspectieven laten zien op vrouw, maatschappelijke vraagstukken en natuur.”

Gabriele Maria Corsten
Schilderen – Collages – Objecten

Artistieke opleiding in Aken aan het Ludwig Forum voor Internationale Kunst, aan de Gut Rosenberg Academie en aan de Bleiberger Fabrik; veelvuldige deelname aan de zomeracademie van het Alanus Forum, Alfter bij Bonn.

Belangrijke artistieke impulsen van de schilders Thomas Bertfeldt, Achim Franz Willems,Vera Sous en Petra Rosenkranz.

Tentoonstellingen in D, B, E, F, I, NL en de VS; werken in openbaar en particulier bezit

Vele jaren bestuurswerk in de kunstenaarsvereniging dreieck. triangle.driehoek, Euregio Maas-Rhein; lid van Kulturwerk Aachen e.V. en KunstForumEifel e.V.

Monika Petschnigg

Monika Petschnigg (1940) is al tientallen jaren aktief in de kunst. Ze schildert hoofdzakelijk met acryl op doek. Haar werken zijn abstracte kleurencomposities van landschappen en vrouwen. Ze is lid van dreieck.triangle.driehoek en BBK Euregio Aachen. Haar atelier heeft ze in de Nadelfabriek in Aken.

Mia Meijers

Mia Meijers (1954) heeft een pedagogische achtergrond en jarenlang ervaring in de jeugdbescherming. Dit is de leidraad en inspiratiebron voor haar beeldend werk. Centrale thema’s in haar werken zijn moederschap, kindermishandeling en sociaal relevante thema’s.

Van 2008-2016 heeft zij naast haar werk de Kunstacademie in Maasmechelen gevolgd. Sinds 2019 combineert ze textiele werkvormen met schilderen. In 2020 is ze lid geworden van dreieck.triangle.driehoek.