Wisselexpositie

Et Dieu créa la Femme EN PLUS

Van 16 april tot en met 2 juli 2023 is de tentoonstelling ‘Et Dieu créa la Femme EN PLUS’ te zien.

Deze expositie is het vervolg op de zeer succesvol verlopen eerste editie van ‘Et Dieu créa la Femme’ in het Museum van de Vrouw. Wederom geven negen Limburgse kunstenaars hun visie op ‘De Vrouw’. Vele duizenden jaren geleden ontstonden de eerste kunstwerken. Al vanaf die eerste uitingen stelden kunstenaars De Mens centraal in hun werk. Vaak viel bij het uitbeelden de keuze op de Vrouw.

“Er zullen in de loop van de geschiedenis maar weinig kunstenaars geweest zijn die zich nooit met het wezen ‘Vrouw’ hebben beziggehouden.”

In het huidige tijdperk rijzen echter steeds meer vragen over de verschillen tussen man en vrouw. In het werk van enkele kunstenaars op deze expositie is die twijfel ook duidelijk zichtbaar: zij kiezen meer voor een ‘mensbeeld’, waarbij het soms zelfs aan de beschouwer wordt overgelaten om er een man of een vrouw in te ontdekken. Is het mensbeeld nog altijd zo zwart-wit dualistisch als in de tijd van Adam en Eva? En wat betekent dan genderneutraal?

U ziet werk van Dirk Bal, Lei Hannen, Hans Janssen, Ahmed Kleige, Luc ten Klooster, Arjen Markenstein, Rogate Savelkoul, Eddie Symkens en Petra Teeuwsen.