Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Afgelast – Verhalen en beelden over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding door Peijerlandj in Museum van de Vrouw.

In verband met het coronavirus moeten wij deze activiteit helaas naar een latere datum verplaatsen. Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor meer informatie.

In aansluiting op de tentoonstelling Stille Kracht, die vertelt over het dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog, verzorgt website Peijerlandj op woensdag 8 april in het Museum van de Vrouw een presentatie. De avond begint met een inleiding door de heer René Rutten. In zijn verhaal zal hij in het bijzonder ingaan op het tragische lot van de vrouwen, die in WOII als weduwe achterbleven in de parochie Peij en met hun veelal grote gezinnen soms in erbarmelijke omstandigheden leefden.

De heer Chrit Boonen toont in een powerpoint-presentatie over de bevrijding van Susteren tot en met Montfort authentieke foto’s, die afkomstig zijn van het Imperial War Museum uit Londen. De foto’s zijn beschikbaar gesteld door het H.I.P. te Echt. De powerpoint-presentatie is gemaakt bij gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de parochie.

Programma:
19.00 uur      Inloop
19.30 uur      Inleiding door René Rutten
19.40 uur      Oorlogsweduwen
20.00 uur      Korte pauze
20.15 uur      Powerpoint-presentatie bevrijding

Aanvang : 19.30 uur. Zaal open om 19.00 uur.
Kosten: € 5 p.p. (inclusief koffie/thee)