Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Sint Nicolaas, Snieklaas en Santa Claus

27 november 2019 20:30 23:00

“Het Sinterklaasfeest is in het jaar van de tradities in 2009 als traditie nummer één ofwel hét Nederlands feest bij uitstek gekozen. Bij het woord traditie denk je aan een gebruik dat al lange tijd bestaat, maar ook aan iets onveranderlijks. Niets is minder waar; het Sinterklaasfeest heeft in de loop der tijd een hele ontwikkeling doorgemaakt.”

In een lezing op woensdag 27 november 2019 gaat Kitty Jansen-Rompen uitgebreid in op Sinterklaas en het Sinterklaasfeest, zoals wij dat vieren. Zij vertelt interessante wetenswaardigheden, feiten en verhalen uit lang vervlogen en recentere tijd, over Limburg, Nederland maar ook over onze buurlanden.

Aanvang: 19:30 uur – Zaal opent om 19:15 uur
Kosten: €5,- p.p. (Incl. koffie/thee – Entree tot het museum is niet inbegrepen)

Kitty Jansen-Rompen (Kerkrade, 1958)

Studeerde culturele antropologie in Utrecht en culturele Prehistorie in Leiden.

Deed traditioneel antropologisch onderzoek naar het werk van vrouwen in het West Afrikaanse Mali. Tijdens dit veldwerk in het Dogongebied werd haar interesse gewekt voor de eigen cultuur. Als conservator van het Limburgs Volkskundig Centrum en het Limburgs Museum deed zij regelmatig onderzoek naar gebruiken en (eet) gewoonten in Limburg vanaf 1850. Tegenwoordig is zij conservator stedelijke historie en archeologie van Museum Het Domein in Sittard waar zij o.a. twee tentoonstellingen over Toon Hermans organiseerde

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor deze activiteit.