Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lokale kunst – Madama ART

15 augustus 2021 10:00 15 oktober 2021 16:00

Margareth Adama exposeert in het Museum van de Vrouw in Echt. Te zien zijn werken in vele vormen, formaten en technieken, van gouache, acryl tot digitale print over een periode van 37 jaar van 1984-2021. Het werk van Madama verrast, verbaast, verwondert en is niet onder één noemer te vangen. Het munt uit zowel in diversiteit en disciplines (beeldende kunst, muziek en poëzie, performances ‘crossover avant la lettre’) als in vormgeving (monumentale tweezijdig beschilderde ongespannen doeken, schilderijen, assemblages, collages, krachtcirkels, miniaturen etc).

De eenheid in het werk komt voort uit de innerlijke bron, waaruit Madama in haar 50- jarige carrière haar inspiratie put. Kunst als overdracht van levenskracht. Modern Sacred Art.

In deze tentoonstelling in het Museum van de Vrouw heeft Madama extra accent gelegd op de vrouw, als muze, vriendin, Godin, het kosmisch vrouwelijke in de natuur en de Schepping. Thema’s die een integratie laten zien van ziel en lichaam, verschillende culturen etc. Vanuit haar Indische achtergrond heeft Madama zelf die zoektocht afgelegd naar het eigen vrouw zijn in deze wereld en de wijdere betekenis ervan in mystiek, religies en culturen.