Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Demonstratie ‘vormgeven met klei’ door Lei Hannen

2 april 2023 13:30 16:00

Op zondag 2 april is Lei Hannen, keramist en een van de deelnemende kunstenaars aan de tentoonstelling Et Dieu crea la Femme, van 13.30 tot 16 uur in het museum. Altijd al meer willen weten van vormgeven met klei, kom dan beslist een kijkje nemen, terwijl hij aan het werk is.


Lei Hannen heeft vanaf zijn kinderjaren een onuitblusbare bewondering voor kunst. Rond zijn dertigste volgde hij zijn hart en vond rust in keramiek als kunstvorm. Keramiek biedt hem zoals hij zelf zegt een haast onbegrensde vrijheid in scheppend vermogen. Juist het ontdekken van deze vrijheid is een onmetelijke rijkdom. De laatste jaren evolueert zijn werk steeds meer in gewaagde materiaalcombinaties met bijvoorbeeld staal. Studie reizen die hij ondernam naar o.a. China, Marokko, Mongolië, Japan en Maleisië vormen een onontbeerlijke bron van inspiratie.
Lei vindt kunst van wezenlijk belang voor onze samenleving. Ter promotie hiervan vervult hij bestuursfuncties of is lid van Keramiek Kring Limburg, Limburgse Kunst Kring, KC61 en de Nederlandse Vakgroep Keramisten.

Museum van de Vrouw

Plats 1
Echt, 6101 AP Nederland