Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bezoek gratis het museum tijdens de open zondag!

31 juli 2022 11:00 17:00

Het Museum van de Vrouw in Echt is 6 dagen per week geopend en heeft veel te bieden. Maar op zondag 31 juli zet het museum de deuren extra wijd open en is iedereen welkom om dit te ontdekken. De entree is gratis en behalve de lopende tentoonstellingen zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud!

Gi Mateusen vertelt tijdens een rondleiding graag zijn boeiende verhalen over de nieuwe tentoonstelling Afrika in Beeld, van meisje tot vrouw. Rondleidingen door Afrika in Beeld zijn om 12, 14 en 16 uur.

Gruuets, de expositie over de gemeente Echt-Susteren toont verrassende en misschien onbekende plekken in onze dorpen. En in het Wonderkabinet zijn bijzondere voorwerpen uit de geschiedenis van onze gemeente te zien; in het Grand Café schilderijen en enkele beelden van Miep van Heel.

Ook voor de jongste doelgroep is er veel leuks te beleven. Zij kunnen op speurtocht gaan door het museum, zich laten schminken of tijdens een workshop zelf iets knutselen van oude materialen. Het schminken is van 14 tot 16 uur. Deelnemen aan de workshop knutselen door Stichting Harambee kan tussen 11 en 17 uur.

Het museum is deze zondag van 11 tot 17 uur geopend en gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage voor het museum wordt op prijs gesteld.