Museum van de Vrouw vanaf 21 november weer geopend voor bezoekers

Omdat de corona-maatregelen zijn aangepast, mag het Cultuurhuis Edith Stein weer open. Dat betekent dat ook het Museum van de Vrouw zijn deuren weer mag heropenen.

Vanaf zaterdag 21 november zijn bezoekers van harte welkom. Het museum is blij weer gasten te mogen ontvangen. Nu te zien is de tentoonstelling Stille Kracht, die vertelt over het dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog.

In de grote zaal exposeert Miep Mostard schilderijen in het kader van het lokale kunst-project. In het Wonderkabinet is de onlangs geïnstalleerde 3D-projectie te bewonderen en een fraai glas-in-lood raam met de afbeelding van de legende van de kapel van Schilberg. Tevens zal de recent online gepubliceerde mini-docu van Henk Hover te zien zijn.

Om de veiligheid van de bezoekers en medewerkers zoveel mogelijk te waarborgen, zijn er enkele maatregelen getroffen om een bezoek aan het museum voor iedereen prettig te laten verlopen. Zo is het dragen van een mondkapje verplicht en is het reserveren van een bezoek verplicht. Dit kan o.a. online via het reserveringsformulier.