Het Museum van de Vrouw is vanaf 1 september weer open.

Na bijna zes maanden openen we op 1 september weer onze deuren voor bezoekers. Wij zijn blij u weer te mogen verwelkomen in ons museum!

In de periode dat de deuren voor het publiek gesloten waren, zaten we zeker niet stil. Er zijn verschillende nieuwe initiatieven ontwikkeld, waarover binnenkort meer informatie volgt. Eén project is net afgesloten: de quarantaine challenges. 15 weken lang kwam er iedere vrijdag een nieuwe doe-opdracht online, waarin mensen thuis hun creativiteit kwijt konden. Alle ingezonden werkstukken werden getoond in ons online-museum op de website en zullen t.z.t. worden tentoongesteld in het museum.

Nu te zien in het museum
De tentoonstelling ‘Stille Kracht‘ over het dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog kunt u nog altijd bezoeken.

Ook is vanaf 1 september de mini-expositie ‘Stille Getuigen’ te bewonderen. Getoond worden bijzondere kunstwerken gemaakt van oude persoonsbewijzen door kunstenares Marijke Leertouwer. Op 8 september zal ook het Lokale Kunst initiatief weer starten met een reprise van de expositie van Fred van Neer.

Nieuw in het museum
Nieuw in het museum is de onlangs geïnstalleerde 3D-projectie in het Wonderkabinet, die de collectie op een bijzondere manier samenvat. Ook nieuw is een fraai glas-in-lood-raam met een afbeelding van de legende van het gevonden Mariabeeldje van de Kapel van Schilberg.

Een veilig bezoek
Om de veiligheid van de bezoekers en medewerkers zoveel mogelijk te waarborgen, zijn er enkele maatregelen getroffen om een bezoek aan het museum voor iedereen prettig te laten verlopen. Uw bezoek reserveren is gewenst, maar niet verplicht. De uitgebreide maatregelen zijn bij binnenkomst te lezen op de informatieposters of in de mail naar aanleiding van uw reservering.

Nieuwe openingstijden
Ma – Gesloten
Di t/m vr – 11:00 uur tot 17:00 uur
Za & Zo – 13:00 uur tot 17:00 uur

We zien uit naar uw bezoek!

wonderkabinet-museum-van-de-vrouw