Gezocht: Trotse inwoners van Echt-Susteren

Trots kennen we allemaal, maar niets is zo speciaal als dat gevoel van trots voor de plek waar je bent geboren of woont. Naar dat unieke gevoel zijn het Museum van de Vrouw en de mede-gebruikers van het Cultuurhuis Edith Stein op zoek voor hun gezamenlijke tentoonstelling “Gruuets”, die 27 november opent.

Met collages van foto’s en video’s, verhalen, gedichten en voorwerpen brengen de Heemkundekring Echter Landj, de stichting Dr. Edith Stein, Veldeke Krink Echt en het Museum van de Vrouw een ode aan de Gemeente Echt-Susteren. De fotokring Echt exposeert in de grote zaal op de begane grond recente werken.

Graag zouden we ook van de inwoners willen weten waar zij ‘gruuets’ op zijn in onze gemeente. Wat is jouw favoriete plek in de gemeente Echt-Susteren en waarom? Wat vind jij bijzonder in jouw straat, buurt, dorp? Word je misschien blij van een speciale plek in de natuur? Is er een persoon die je waardeert om zijn inzet, een vereniging misschien of een bijzonder initiatief?

Stuur een foto of filmpje met je toelichting naar pr@museumvandevrouw.nl Ook verhalen zijn van harte welkom. De inzendingen zullen deel uitmaken van de tentoonstelling.