BG_10jMvdV3.png
Website_slider2.png
Toekomst Plats 1

De gemeenteraad is op 13 juli 2017 akkoord gegaan met de verbouwing van het oude raadhuis aan de Plats in Echt. Er komt o.a. een multifunctionele zaalaccommodatie met 200 zitplaatsen. Voor het Museum van de Vrouw betekent dit besluit dat er binnen het gebouw verhuisd moet worden. 

Een uitgewerkt plan is er nog niet. Over de meest optimale invulling van het Platsgebouw vindt nog overleg plaats tussen de gemeente en de huidige en toekomstige gebruikers. Woensdag 26 juli is een bestuurlijk overleg gepland tussen alle toekomstige gebruikers van het pand om te komen tot een gezamenlijke aanpak.

Lees meer

Share |
De petitie is door 1867 mensen getekend!

De afgelopen weken is er veel steun geweest voor het museum. De petitie opgezet door vrijwilligers is door 1867 mensen getekend. Vandaag zijn al deze handtekeningen overhandigd aan wethouder Pustjens.

Dank voor alle steun, reacties en ondertekeningen! 

Petitie

Lees meer

Share |
“Groote gezinnen, een huis vol!” wegens succes verlengd tot 11 december 2017!

Heeft u de tentoonstelling al gezien? Meer dan 6000 belangstellenden gingen u voor en de tentoonstelling mag dan ook een groot succes genoemd worden. De reacties zijn enthousiast. Een reis naar het verleden, zo ervaren veel bezoekers de tentoonstelling en “Een feest der herkenning” is een veelgehoorde typering. Redenen genoeg voor een verlenging!

“Groote gezinnen, een huis vol!” neemt u in beeld en geluid mee terug naar vroeger en laat u het reilen en zeilen van een groot gezin ervaren. Hoe het was om een slaapkamer te delen met zijn zessen, te eten aan tafel met zijn twaalven, het speelgoed te moeten delen met broers en zussen, weer een kindje erbij te krijgen.

Wilt u er even bij stil staan hoe ingrijpend de wereld sindsdien veranderd is of wilt u oude herinneringen ophalen, bezoek dan deze bijzondere tentoonstelling. Een bezoek aan het museum is ook een leuk uitje  samen met uw familie, vrienden en vriendinnen of uw vereniging.

Lees meer

Share |
7000ste bezoeker voor "Groote gezinnen, een huis vol!"

29 maart ontving het Museum van de Vrouw de 7000e bezoeker voor de tentoonstelling “Groote Gezinnen, een huis vol!”. Mevrouw Vos mocht als 7000e bezoeker verwelkomd worden. Ze genoot samen met vriendinnen van een high tea, een van de arrangementen die bij het Museum te boeken zijn. Marlie Lamers, projectleider van de tentoonstelling, overhandigde mevrouw Vos een mooie bos bloemen en een cadeaubon.

7000ste bezoeker

Lees meer

Share |
Volg ons ook...

op Social-Media!

FacebookYoutubeTwitter

 
Binnenkort

29-11-2017 / Lezing
“Sint Nicolaas, Snieklaas en Santa Claus: een feest door de jaren heen” 
  door Kitty Jansen-Rompen
Meer info? Klik hier!