Museum van de Vrouw
Groote gezinnen, een huis vol!
“Groote gezinnen, een huis vol!” wegens succes verlengd tot 11 december 2017!

Heeft u de tentoonstelling al gezien? Meer dan 6000 belangstellenden gingen u voor en de tentoonstelling mag dan ook een groot succes genoemd worden. De reacties zijn enthousiast. Een reis naar het verleden, zo ervaren veel bezoekers de tentoonstelling en “Een feest der herkenning” is een veelgehoorde typering. Redenen genoeg voor een verlenging!

“Groote gezinnen, een huis vol!” neemt u in beeld en geluid mee terug naar vroeger en laat u het reilen en zeilen van een groot gezin ervaren. Hoe het was om een slaapkamer te delen met zijn zessen, te eten aan tafel met zijn twaalven, het speelgoed te moeten delen met broers en zussen, weer een kindje erbij te krijgen.

Wilt u er even bij stil staan hoe ingrijpend de wereld sindsdien veranderd is of wilt u oude herinneringen ophalen, bezoek dan deze bijzondere tentoonstelling. Een bezoek aan het museum is ook een leuk uitje  samen met uw familie, vrienden en vriendinnen of uw vereniging.

Lees meer

Share |
5000ste bezoeker voor "Groote gezinnen, een huis vol!"

Donderdag 13 oktober ontving het Museum van de Vrouw de 5000ste bezoeker voor de tentoonstelling “Groote gezinnen, een huis vol!”. Het succes reikt zelfs tot over de grens, zo was mevrouw Dessers uit Tongeren de vijfduizendste bezoeker. Ze was samen met een groep oud-collega’s uit het onderwijs op bezoek in het museum. 

5000ste bezoeker

Lees meer

Share |
MvdV in de Kantbrief!

Hoofdredactrice Marianne Bottriaux schreef onlangs een interessant stuk over de doopjurkjes die te zien zijn in de tentoonstelling 'Groote gezinnen, een huis vol' in de Kantbrief.

"Wie denkt aan grote gezinnen, zoals er tot aan de jaren zestig veel van waren, denkt ook aan de rituelen rond de geboorte van een kind. Daar valt de doopplechtigheid onder. De baby werd door de meter of peter naar het doopvont gedragen in een mooie doopjurk. In de 18e eeuw en eerder was een doopjurk niet altijd wit."

Wilt u het gehele artikel lezen? Klik hier!

Bron: LOKK

Lees meer

Share |
Volg ons ook...

op Social-Media!

FacebookYoutubeTwitter

 
Eerste paasdag geopend!

Het museum is op eerste paasdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Klik hier voor meer info!