Museum van de Vrouw
Groote gezinnen, een huis vol!
Lezingen & Workshops

11-10-2017: Kids middag 'Grenzeloos griezelen' door Dorien van Meel

Kinderboeken met griezels staan centraal in de Kinderboekenweek 2017.Over griezels en engerds is een heleboel te vertellen. Spannende verhalen die je laten griezelen en de vraag oproepen: is het echt of verzonnen. 

Op woensdag 11 oktober organiseert het Museum van de Vrouw voor kinderen van 4 tot 8 jaar een middag rondom het thema “griezelen”. Spannende verhalen uit de omgeving, limonade met iets lekkers en trots naar huis met je zelfgemaakte griezelsteen. Natuurlijk mogen jullie allemaal verkleed komen.

Het programma voor de middag: 

  • 14.00 - 14.30 uur: verhalen luisteren en vertellen (die durft?)
  • 14.30 - 14.45 uur: limonade met iets lekkers
  • 15.00 - 15.30 uur: je eigen griezelsteen maken
  • 15.30 - 15.45 uur: modeshow (wie is het mooist verkleed?)
  • 16.00 uur: Prijsuitreiking en afsluiting van de middag
Aanvang: 14:00 uur Kosten: Gratis

Daar het aantal plaatsen beperkt is, verzoeken wij u tijdig te reserveren via info@museumvandevrouw.nl voor 8 oktober a.s.


11-10-2017: lezing 'Grenzeloos griezelen' door Coen Thevissen

We herinneren ons allemaal wel de spannende verhalen die vroeger door vader of moeder werden verteld. Van onschuldige sprookjes zoals Klein Duimpje tot aan griezelige volksverhalen uit de omgeving over geheimzinnige “Boedewolven” die korenvelden onveilig maakten.

“De Witte Haas van het Brook”, “De Duvelsbaum van Melick” en het verhaal van “De verborgen roverschat van de Dalheimer Mühle” zijn sagen en legendes die al eeuwenlang in Limburg en omstreken verteld worden. Soms met een boodschap, soms puur ter vermaak voor jong en oud. Zijn het pure verzinsels of zit er in sommige griezelige verhalen toch een kern van waarheid? Coen Thevissen geeft op woensdag 11 oktober aan de hand van vele spannende lokale volksverhalen antwoord op deze interessante vraag. 

Aanvang: 19:30 uur Kosten: €5,00

Daar het aantal plaatsen beperkt is, verzoeken wij u tijdig te reserveren via info@museumvandevrouw.nl voor 8 oktober a.s. 


25-10-2017: Lezing 'Smokkelen' door Coen Thevissen

"Hij was een smokkelaar, die diep in de nacht”, zo begint een bekende smartlap over het leven als smokkelaar. Na enige verzen volgend met “ Zo is het leven van een smokkelaar”. Een en al romantiek en melancholiek. Maar was het dat ook daadwerkelijk?

Laat u meenemen in het leven van de smokkelaar bij de grens van Tüddern en Elten in 1949 of van de Linner dienstplichtige verpleger die zijn “krankewagen” gebruikte om “sjterke drank” “euver de paol” te brengen. Coen Thevissen vertelt op woensdag 25 oktober 2017 spannende anekdotes en verhalen over het leven van een smokkelaar.

Aanvang: 19:30 uur Kosten: €6,50

Daar het aantal plaatsen beperkt is, verzoeken wij u tijdig te reserveren via info@museumvandevrouw.nl voor 22 oktober a.s.

 
Volg ons ook...

op Social-Media!

FacebookYoutubeTwitter

 
Beleeffietsdag 2017

24-09-17 Op de fiets genieten van prachtige natuur en pittoreske dorpjes in Het Smalste Stukje Nederland?

Meer info? Klik hier!