Proef!
Het leven van de vrouw

Het museum ontleent zijn identiteit voor een belangrijk deel aan de bewuste keuze om het vrouwenleven van de "gewone vrouw" in ál haar facetten te presenteren; de vrouw die zorgt, leeft, lief heeft, verzorgt, werkt, woont, kiest etc. Het museum belicht de ontwikkeling van het vrouwenleven, de verbinding met oude tradities en hedendaagse thema’s.

De collectie bestaat uit meer dan 35.000 objecten en loopt uiteen van dameskleding en make up tot aan kook- en keukengerei, herenkleding en kinderspeelgoed. Alle objecten horen thuis in verschillende deelcollecties. De belangrijkste hiervan zijn:

-    vrouwenberoepen: huisvrouw, onderwijzeres, naaister en borduurster, vroedvrouw,
     verpleegster en kraamverzorgster, modiste;
-    eet- en drinkcultuur;
-    kleding: kinderkleding, dameskleding, herenkleding, kleding accessoires, sieraden;
-    Wooncultuur:  woontextiel, meubilair, woningaccessoires, tuincultuur; speelgoed

Het doel van stichting Museum van de Vrouw is:

-    De collectie, als verzameling geschiedkundige en volkskundige objecten verbonden aan het leven van vrouwen, afkomstig uit Limburg en meer in het bijzonder uit de gemeente Echt-Susteren, te behouden en verder uit te breiden.

-    Het verzamelen en collectioneren van bijzondere geschiedkundige en volkskundige objecten welke betrekking hebben op de regio Echt-Susteren.

-    Het zichtbaar maken van de collecties onder a. en b. door middel van tentoonstellingen, presentaties en educatie.

Volg ons ook...

op Social-Media!