Museum van de Vrouw
Groote gezinnen, een huis vol!
Agenda

21-02-2016 t/m 11-12-2017: Tentoonstelling 'Groote Gezinnen'

Tot en met 11 december 2017 is de tentoonstelling “Groote Gezinnen, een huis vol !” te zien in het Museum van de Vrouw. Meer informatie? Klik hier.

12-04-2017: Lezing - 'Ijzeren Rijn' door Coen Thevissen

Tijden veranderen. Nu kan men zich nog maar moeilijk voorstellen dat de spoorlijn Antwerpen – Mönchengladbach eens tot de belangrijkste en drukste spoorlijnen in Nederland behoorde. Wat over blijft is vooral geschiedenis. Reizenden, die vertier zoeken op de Antwerpse kermis en het Roermonds mannenkoor dat naar klooster Sankt Ludwig gaat. H. M. de Keizerin-Weduwe van Rusland, die op de doorreis naar België onder geen enkele voorwaarden in Station Vlodrop wil stoppen wegens het losbandige leven daar. Aanwonenden, burgers en geestelijken die handig profiteren van de nieuwe handelsweg. Maar ook lief en leed van het spoorwegpersoneel of soldaten richting oorlogsgebied of juist terugkomend. 

Op 12 april wordt door Coen Thevissen, een expert op gebied van Midden-Limburgse cultuurhistorie de lezing "Van België naar Pruisen met het ijzeren ros" gegeven. Nadere informatie volgt snel!

 


 
Volg ons ook...

op Social-Media!

FacebookYoutubeTwitter

 
LET OP!


Op 25 februari 2017 is het Museum gesloten i.v.m. PlatsSpektakel.